Alex Adler

Psychologiepraktijk voor zijnsgerichte therapie

DSCN2655

Individuele Therapie

Als we op deze wereld komen zijn we een met alles. Maar al heel vroeg hebben we ons leren verhouden tot wat onze ouders/verzorgers -van ons verwachtten. Ons enorme aanpassingsvermogen heeft ervoor gezorgd dat de meesten van ons voldoende zorg en aandacht kregen om te groeien en ons te kunnen ontwikkelen, en om teveel pijn te vermijden.
Beide kwaliteiten, aanpassen en beschermen, ontwikkelden zich tot onze unieke manier –onze persoonlijkheid- om ons tot de wereld en tot onszelf te verhouden. Hierdoor zijn we echter de wereld buiten ons ook gaan beschouwen als de belangrijkste bron van vervulling van onze behoeften aan veiligheid, waardering, etc.
In dit proces zijn we de verbinding met onze authentieke levensstroom en vervulling (onze zijnsgrond) kwijt geraakt. Hierdoor blijven we ons diep van binnen onvervuld voelen, en niet goed genoeg.
In de sessies begeleid ik je om te ervaren hoe de persoonlijkheid die je hebt ontwikkeld de verbinding met je ware natuur in de weg staat. Begrip en acceptatie kunnen de plaats innemen van veroordeling en anders moeten zijn. Dit gaat gepaard met ontspanning in lichaam en geest. Dit zal je persoonlijkheid geleidelijk transformeren tot een leven vanuit liefde, ipv uit behoeftigheid en afweer.

Ik werk vanuit het hoofd, het hart en de buik, en daar hoort ook emotionele expressie en lichaamswerk bij.
Ik ben psycholoog NIP. Ik heb diverse opleidingen lichaamswerk gedaan.
Ik ben sinds 1998 verbonden aan De ‘Diamond Approach’, een hedendaagse spirituele scholingsweg.
Ik heb sinds 1995 een therapiepraktijk in Utrecht, en sinds 2013  ook in Culemborg.

Relatie Therapie

Mensen hebben grofweg twee grote verlangens: het verlangen om samen te zijn en zich te verbinden met anderen - én het verlangen om vrij te zijn en het leven zelf richting te geven. Vrijheid en verbinding: ze lijken tegenstrijdig, maar het is werkelijk mogelijk om vanuit eigenheid een relatie te hebben. Je te onderscheiden van je geliefde én heel erg samen te zijn. Daar is wel wat voor nodig, nl:
Leren om jezelf te blijven voelen, speciaal als je met je partner bent. Liefdevol begrip en acceptatie van wat je ervaart is de sleutel daarvoor, dit leidt nl tot grotere intimiteit met jezelf. Intiemer met jezelf zijn maakt je authentieker en opent je hart, ook voor liefde en begrip voor je partner.
Leren dat jullie beiden zelfstandige volwassenen zijn die geen recht op elkaar hebben.
Het is daarom belangrijk om te leren jezelf gerust te stellen en daarvoor niet afhankelijk te zijn van je partner.
Leren dat jullie allebei zelf verantwoordelijk zijnvoor al jullie gevoelens, zowel de leuke als de pijnlijke en negatieve.
Leren om die negatieve gevoelens niet op je partner af te reageren- je bent er n.l. zelf verantwoordelijk voor- maar ze wel bespreekbaar te maken.
Leren dat je alleen verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en niet voor dat van je partner.
Ik heb een post-doctoraal traject relatietherapie doorlopen, en systemisch werk gedaan, maar de relaties met mijn vrouw en kinderen vormen de belangrijkste leerweg en inspiratiebron voor dit werk.

Praktijkadressen en contact

Poortstraat 32, Utrecht
Sint Annakapelstraat 34, Culemborg
Wil je graag meer informatie of heb je vragen?
Je kunt me bellen op: 06-20130069
mijn website bezoeken: www.alexadler.org
of mailen naar: alex@kapel.nu