Qigong door Evelien Voss

foto Evelien osher

Wil je graag 
Meer rust in je hoofd
Een betere gezondheid
Meer energie
Goed in je vel zitten
Meer balans en een betere coördinatie
Meer bewegen
Een betere concentratie
Dan is Qigong misschien iets voor jou

Qigong is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer en onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM), ook wel Chinese Yoga of stilte in beweging genoemd. Qi betekent levensenergie en Gong betekent oefenen. In je lichaam stroomt qi door de zogenaamde meridianen. Stroomt qi niet goed of zijn er blokkades dan ontstaan er verstoringen en ziektes.

In de Qigong lessen maken we zachte, vloeiende bewegingen waarmee we openen en sluiten, opnemen en loslaten. Losse oefeningen of korte series met als doel qi te laten stromen en je lichaam, qi en geest in balans te brengen. Door regelmatig te oefenen zul je merken dat je gezondheid op fysiek, geestelijk en emotioneel niveau verbetert.

Doordat de bewegingen zo rustig en zacht zijn kan Qigong door iedereen beoefend worden, jong en oud, ziek of gezond, staand of zittend.

Over de docent
Sinds 2004 beoefen ik Qigong. Ik was verkocht vanaf mijn eerste les. In de Qigong werd ik gegrepen door de zachtheid van de bewegingen en de effecten ervan. Ik voelde gelijk het helend vermogen van de oefeningen, ik had iets kostbaars ontdekt.
Door de energie die ik voelde stromen, de ontspanning tijdens en na de les en de positieve invloeden op mijn gezondheid kon ik niet meer zonder en werd het een onderdeel van mijn dagelijks leven.
Sinds een aantal jaren geef ik met veel plezier les in deze prachtige bewegingsleer en ben dankbaar dat ik dit aan mijn cursisten kan doorgeven.

Lestijden
- maandag 9.15-10.15 Qigong
- dinsdag: 9.15-10.15 Zhi Neng Qigong
- dinsdag 10.45-11.45 Qigong
Voor meer informatie en contact zie www.goodqi.nl