zomerweek 2024

Het is voor mij elk jaar weer bijzonder en dierbaar om met een groep mensen samen te mogen zijn in openheid. Te volgen wat er ervaren wil worden, welke woorden en thema’s zich aandienen, welke dieptes gevoeld willen worden. Geraakt te worden door het samen stil zijn, rusten in een vrije onbelaste geest. Geraakt te worden door de moed van het alleen durven staan, trouw aan jezelf, aan wat voor jou als waar voelt en daarover moedig kwetsbaar te delen met zoveel herkenning bij anderen. Dankbaar om steeds weer te ervaren dat we zoveel meer zijn dan onze persoonlijkheid en dat deze spirit- of zielekwaliteiten zo makkelijk toegankelijk zijn. We zijn zoveel lichter dan we denken.Zo vreugdevol dat er zoveel aan oud losgelaten en opgeschoond mag worden, dat er helderheid mag komen op wie we ten diepste zijn en welke kwaliteiten we hebben om aan de wereld aan te bieden.Zo fijn om te genieten van het samen lachen, dansen, eten; van het anders zijn van de ander.  

 

Elementen die deze week tot een inspirerende ervaring maken:

Meditatie
Soms zitten we een tijdje in stilte, zodat je goed naar binnen kunt luisteren. Soms zijn er woorden die je de weg wijzen naar plekken in jezelf, waar je zelf makkelijk aan voorbij gaat. Woorden die je laten ervaren dat je vanuit een ruimer perspectief naar jezelf kunt kijken. Woorden die je zachter maken, raken, thuis brengen.

Beweging
Beweging nodigt dat in je uit, wat zich teruggetrokken heeft (aan vitale energie, aan gevoel, aan expressie etc) om weer te gaan stromen, mee te doen met jouw leven en levendigheid. Het maakt je wakkerder, gevoeliger en stromender. Je gaat je verbonden voelen met je lichaam en jezelf. Het bewegen heeft soms de vorm van subtiel lichaamswerk, soms wordt de beweging door muziek uitgenodigd.

Delen
Delen gaat over tevoorschijn komen, je laten horen/ zien. Dat is altijd spannend, omdat je zoveel van jezelf hebt teruggetrokken uit onveiligheid. Het vraagt moed  om daar, al zoekend, woorden aan te geven. En dan zijn er altijd die stemmetjes die zeggen dat je het niet kan, te veel zegt, te weinig, het niet waard bent enz enz. We zullen dit regelmatig oefenen, in tweetallen en in de hele groep. En het zal steeds wat vanzelfsprekender worden. En elke keer als er iemand een eigen ervaring deelt, raakt dit weer bij anderen, is er herkenning en verbondenheid.

Verder zijn er regelmatig structuren in tweetallen, ontstaat er vaak aan het eind van de week een helend ritueel, is er ruimte voor genieten, voor ontspanning, voor humor….. Het is een bedding waarin je echt thuis kunt komen.

Mocht ik je nog niet kennen, dan hebben we van tevoren een kennismakingsgesprek om samen te kijken of deze week bij je past. 

Praktische gegevens

Data:  maandag 15 (12.00 uur) tot zaterdag 20 juli (11.30 uur) en dinsdag 23 tot zondag 28 juli
Kosten: € 630,-- Dit bedrag is een gebaar naar mensen die echt van maximaal 1000,-- per maand rond moeten komen, dus zonder extra steun van bv partner, ouders of extra spaargeld 
€ 700,-- voor gezinsinkomens tussen € 1000,-- en € 1500,--
€ 785,-- voor gezinsinkomens tussen € 1500,-- en € 2100,--  
€ 870,-- voor gezinsinkomens boven € 2100,--
Dit bedrag is inclusief verblijf en maaltijden (vegetarisch) en bad- en bedlinnen. De jaarlijkse verhoging van de verblijfskosten wordt dit jaar niet in de prijs doorberekend.
Het overnachten in een eigen appartementje kost 50 euro extra. Dit bedrag graag contant meenemen. Een kamer in het huis is gratis.
Opgave: telefonisch: 030-2716888 of per mail: info@hansverink.nl Hiermee zeg je tevens toe om z.s.m. € 175,-- aanbetaling over te maken op NL43INGB0003673897 van J.A. Verink te Utrecht. De rest van het geld maak je uiterlijk twee weken van tevoren over.
Annulering: Bij annulering tot twee weken voor aanvang wordt alleen de aanbetaling in rekening gebracht. Bij annulering binnen twee weken voor aanvang betaal je de helft van het bedrag.

Steunfonds Mensen die graag mee willen doen, maar daarvoor te weinig geld hebben, kunnen een beroep doen op het Steunfonds. Laat het even weten, dan kijken we samen wat kloppend voelt.

Vantevoren krijg je een mail met praktische informatie en deelnemers/ sters lijst, zodat je mogelijk mee kunt rijden.