Themadag Erkennen wat is


"Erkennen wat is" betekent dat je steeds start met waar laten zijn wat er op dat moment in je is aan gevoelens, emoties, gedachten, oordelen, fysieke sensaties etc.

Dat klinkt misschien eenvoudig, maar we hebben allemaal overleefd door juist weg te bewegen van wat pijnlijk, angstig of verwarrend was. Van daaruit is het een soort tweede natuur geworden om je anders te willen voelen. 
Door te starten met erkennen wat is, ontstaat er meteen een kwaliteit van rust, van probleemloosheid, van aarde bij wat je ervaart, omdat je het gevecht tegen het gevoel stopt.
Wanneer je bv je gevoel van onzekerheid erkent, kun je ernaar gaan kijken. Je kunt de diepte ervan voelen, waarnemen waar je het in je lichaam ervaart, het lucht geven met je adem ( dit gebeurt vaak al vanzelf door het te erkennen). Dit alleen al is een helend proces. Het is dan niet meer een probleem, maar een gevoel waar je mee kunt zijn. En het maakt het makkelijker om de verantwoording voor je eigen gevoelens te nemen, in plaats van ze op anderen te projecteren.
Zo kun je elk gevoel als kleur van het leven welkom heten in het ruime veld van je bewustzijn. Daar kan alles zijn en ervaar je dat alles deel uitmaakt van jouw zijn, jouw heelheid. 

Erkennen wat is vraagt veel oefening en ook blijvende oefening. In de loop van je leven dienen zich steeds weer andere lagen in je aan, die in het licht van je bewustzijn gezien willen worden. Hoe vertrouwder met het proces van erkennen je wordt, hoe minder je steeds weer gevangen raakt in allerlei gedachten in je hoofd en in angsten naar de toekomst. Je blijft levendig, ook in tijden dat je bv. veel met donker te zijn hebt.

Op deze dag gaan we veel oefenen. Dit doen we middels geleide meditatie, uitnodigende woorden, delen en verhelderen van ervaringen en een helingsritueel aan het einde.
Je bent van harte welkom om mee te doen voor het welzijn van jezelf en de wereld.

  

Praktische gegevens

Data:  zondag  19 maart. 
Tijd: van 10.00 tot 17.00 uur
Kosten: € 70,-- / € 80,- / € 90,-  naar inkomen. 
Plaats: Centrum Osher, Poortstraat 32 (zij-ingang) te Utrecht
Meenemen: een lunch, makkelijk zittende kleding en evt pen en papier om voor jezelf iets op te schrijven
Opgave: Hans Verink ( 030 - 2716888 ), of via info@hansverink.nl
Het bedrag van deze groep maakt je over op NL43INGB0003673897 tnv J.A. Verink te Utrecht.De kosten zijn naar inkomen: het eerste bedrag voor gezinsinkomens tot  €1000,-*, het middelste bedrag voor gezinsinkomens tussen € 1000,- en  € 1500,- en het laatste bedrag voor gezinsinkomens boven de € 1500,-.

Mocht je na aanmelding afzeggen, dan wordt een derde als annulering gerekend.

*Dit bedrag is een gebaar naar mensen die echt van maximaal 1000,-- per maand rond moeten komen, dus zonder extra steun van bv partner, ouders of extra spaargeld