iRest-Yoga Nidra

Monique de Boer

        Monique de Boer

“De waarheid is er al. Het is niet iets dat kan worden verkregen. Het omarmen van dit begrip opent de deur van meditatie…
In deze wonderlijke vreugde van ZIJN, openbaart de Waarheid zich aan zichzelf”
                                                                                      Richard Miller Truth

iRest is een vorm van Yoga Nidra. Het wordt ook wel slaap yoga genoemd. Met Yoga Nidra kom je in een diepe vorm van ontspanning en meditatie. Een droomloze slaap, die je terugbrengt naar het gevoel van rust sereniteit en welkom zijn. En dat is een mooie plek om bij te komen en te helen. Deze meditatieve vorm van zelf onderzoek brengt je terug naar wie je in werkelijkheid bent. Alsof je een sluier oplicht waarvan je misschien niet eens wist dat die er was. Je “doenende ik” wordt achtergrond, je “zijn” wordt voorgrond. Daardoor kom je weer in contact met je diepste,  intuïtieve heldere en spontane intelligentie. Ervaring met yoga of meditatie is niet nodig. Iedereen die open staat voor de ervaring is welkom!

De lessen starten met ademhalingsoefeningen en een rustige vorm van Hatha yoga waarmee je contact maakt met je lichaam. Het tweede deel van de les is er een geleide Yoga Nidra meditatie, die je in bewustzijn en verbinding met de omgeving naar de droomtoestand tussen waken en slapen brengt. De lessen worden gegeven in het Nederlands en Engels, afhankelijk van de behoefte van de deelnemers. Het resultaat van Yoga Nidra : diepe ontspanning, beter kunnen slapen, loslaten van vervelende ervaringen en spanningen, heling op alle niveaus en meer energie ervaren.


Over mij

Ik ben Monique de Boer. Mijn belangstelling voor energiewerk en intuïtieve ontwikkeling ontstond in de jaren 90 toen ik als docente op de universiteit werkte. Ik had meer en meer het gevoel dat ik alleen nog maar uit ‘hoofd’ en ‘denken’ bestond. Ik besloot mijn sensitiviteit en intuïtie een ruimere plek in mijn leven te gunnen en volgde opleidingen in aura reading en healing. De ervaring die ik als energiewerker heb, pas ik ook toe in de yogalessen die ik geef. Ook daar speelt luisteren naar je energie en intuïtie een rol. Na zelf jaren yogalessen te hebben gevolgd, deed ik in 2015 een teacher opleiding Hatha Yoga in India. Ik ontdekte daar dat ik ook op mijn leeftijd (50+) veel flexibeler en (mentaal) veel sterker kon worden door yoga. Door yoga kom je meer thuis in je lichaam en in je hele ‘zijn’. Inmiddels geef ik Hatha-Yin en Nidra yogalessen. Naast het geven van yogalessen en het energetische begeleiding ben ik trainer persoonlijke- en team effectiviteit, coach en ontwikkelaar van trainingsprogramma’s en geef ik didactische trainingen, workshops en lezingen gebaseerd op kennis over de werking van het brein.

Praktisch

In Centrum Osher geef ik vanaf 4 maart 2019 op vrijdag van 17.00 tot 18.30 uur yoga Nidra lessen.
Je kunt je aanmelden voor een reeks van 6 lessen of losse lessen via de link https:// yogaenenergiewerk.nl/rooster/
Meer informatie over de yoga en energiewerk die ik aanbied kan je lezen op mijn website https://yogaenenergiewerk.nl.