Teuni    

 

 

 

 

 

 

 ‘Het begint bij ervaren’ 

 

 

 Yoga met Teuni
 

Er is veel aandacht voor de adem het goed uitvoeren van de houdingen, daarvoor gebruik ik elementen uit de Critical Alignment en Yin yoga. Het niveau is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. De yogales start altijd met een meditatie en eindigt met een eindontspanning. Mijn yogalessen worden ervaren als helder, liefdevol en relaxed. Er is plek voor maximaal 8 deelnemers per les en dus ruimte voor persoonlijke aandacht. 

Wie ben ik

Mijn naam is Teuni Verhagen (1987). In 2014 kwam ik voor het eerst in aanraking met hatha yoga. Ik vond het veel te soft en interesseerde me vooral in de actievere vormen van yoga, zoals pilates, power yoga en ashtanga. Later, toen mijn leven drukker werd en ik meer moeite kreeg om rust te vinden, zag ik de kracht van hatha yoga. Houdingen (asana’s) aannemen met aandacht voor adem en geest, waardoor hoofd en lichaam weer één worden. In 2018 besloot ik om zelf het pad van yoga te gaan bewandelen en eind 2019 heb ik mijn hatha yoga opleiding (200h) behaald. Momenteel zit ik in het 2e jaar van mijn yoga opleiding in Tilburg en zal ik eind 2020 afstuderen als allround Hatha Yoga Teacher (500h).

 

Praktische informatie 

Tijden: zondagavond van 19.00 tot 20.00 uur en van 20.00 uur tot 21.00 uur.

Lesdagen: 8 en 22 maart, 19 april, 10 en 17 mei, 21 en 28 juni, 5 en 12 juli 2020. Tussentijds instromen is mogelijk.

Plaats: Centrum Osher, Poortstraat 32 (zij-ingang Bouwstraat)

Kosten: €10,- per losse les (eenmalige proefles: €7,50) of strippenkaart (€85,- per 10 lessen)

Deelname: yogametteuni@gmail.com of 06-53725314

 

 

Monique de Boer

        Monique de Boer

“De waarheid is er al. Het is niet iets dat kan worden verkregen. Het omarmen van dit begrip opent de deur van meditatie…
In deze wonderlijke vreugde van ZIJN, openbaart de Waarheid zich aan zichzelf”
                                                                                      Richard Miller Truth

iRest is een vorm van Yoga Nidra. Het wordt ook wel slaap yoga genoemd. Met Yoga Nidra kom je in een diepe vorm van ontspanning en meditatie. Een droomloze slaap, die je terugbrengt naar het gevoel van rust sereniteit en welkom zijn. En dat is een mooie plek om bij te komen en te helen. Deze meditatieve vorm van zelf onderzoek brengt je terug naar wie je in werkelijkheid bent. Alsof je een sluier oplicht waarvan je misschien niet eens wist dat die er was. Je “doenende ik” wordt achtergrond, je “zijn” wordt voorgrond. Daardoor kom je weer in contact met je diepste,  intuïtieve heldere en spontane intelligentie. Ervaring met yoga of meditatie is niet nodig. Iedereen die open staat voor de ervaring is welkom!

De lessen starten met ademhalingsoefeningen en een rustige vorm van Hatha yoga waarmee je contact maakt met je lichaam. Het tweede deel van de les is er een geleide Yoga Nidra meditatie, die je in bewustzijn en verbinding met de omgeving naar de droomtoestand tussen waken en slapen brengt. De lessen worden gegeven in het Nederlands en Engels, afhankelijk van de behoefte van de deelnemers. Het resultaat van Yoga Nidra : diepe ontspanning, beter kunnen slapen, loslaten van vervelende ervaringen en spanningen, heling op alle niveaus en meer energie ervaren.


Over mij

Ik ben Monique de Boer. Mijn belangstelling voor energiewerk en intuïtieve ontwikkeling ontstond in de jaren 90 toen ik als docente op de universiteit werkte. Ik had meer en meer het gevoel dat ik alleen nog maar uit ‘hoofd’ en ‘denken’ bestond. Ik besloot mijn sensitiviteit en intuïtie een ruimere plek in mijn leven te gunnen en volgde opleidingen in aura reading en healing. De ervaring die ik als energiewerker heb, pas ik ook toe in de yogalessen die ik geef. Ook daar speelt luisteren naar je energie en intuïtie een rol. Na zelf jaren yogalessen te hebben gevolgd, deed ik in 2015 een teacher opleiding Hatha Yoga in India. Ik ontdekte daar dat ik ook op mijn leeftijd (50+) veel flexibeler en (mentaal) veel sterker kon worden door yoga. Door yoga kom je meer thuis in je lichaam en in je hele ‘zijn’. Inmiddels geef ik Hatha-Yin en Nidra yogalessen. Naast het geven van yogalessen en het energetische begeleiding ben ik trainer persoonlijke- en team effectiviteit, coach en ontwikkelaar van trainingsprogramma’s en geef ik didactische trainingen, workshops en lezingen gebaseerd op kennis over de werking van het brein.

Praktisch

In Centrum Osher geef ik vanaf 4 maart 2019 op vrijdag van 17.00 tot 18.30 uur yoga Nidra lessen.
Je kunt je aanmelden voor een reeks van 6 lessen of losse lessen via de link https:// yogaenenergiewerk.nl/rooster/
Meer informatie over de yoga en energiewerk die ik aanbied kan je lezen op mijn website https://yogaenenergiewerk.nl.

 

Sorry, pagina niet gevonden…

Het kan zijn dat het om een activiteit gaat die niet mee gegeven wordt.
Via het hoofdmenu kunt u zich op de hoogte stellen van de actuele activiteiten en therapeuten in Centrum Osher.